Vad en flyttfirma hjälper till med 

Alla behöver någon gång hjälp av en flyttfirma, särskilt om du ska flytta. Det spelar ingen roll om du ska flytta långt bort, nära din gamla bostad eller utomlands, det finns flyttfirmor för alla. Många flyttfirmor har även magasin där du kan förvara dina möbler och saker om du ska hyra ut din bostad, för att antingen studera på annan ort eller utomlands. Likadant är det om du måste jobba på annan ort eller utomlands under en kortare period, där det bara är besvärligt att ha med alla möbler. Dessa magasin är gjorda av stål så ingenting blir förstört och de ligger alltid inhägnade, så inte vem som helst kan gå inom området. Det finns personal som kollar till magasinen regelbundet och när de inte är på plats finns larm och lampor som börjar lysa om någon närmar sig området.

När du ska flytta 

Helt plötsligt kommer en dag då du måste flytta från din bostad med stockholmsflyttfirma.se, den kan vara för liten, för stor, eller så känner du bara för en ny bostad. Ibland kan du behöva flytta för att du fått ett nytt jobb på en annan ort, eller utomlands. Det smidigaste är då att leta på nätet vilka olika flyttfirmor det finns och vad de erbjuder och vilka villkor de har. Det är alltid besvärligare att flytta långt bort eller utomlands. Då gäller andra villkor eftersom den som kör bussen inte får köra hur länge som helst utan vila. Det är viktigt att få veta flyttfirmans villkor innan du bokar dem, efteråt kan det vara försent. Vid en flytt inom EU ska flyttfirman ha ett så kallat gemenskapstillstånd eller blått tillstånd som det också heter. Det är även viktigt att du frågar om vilka försäkringar firman har, de bör täcka eventuella saker som kanske skadas under flytten. 

Viktigt att ta reda på 

De allra flesta flyttfirmor är seriösa, men som i alla branscher finns det även oseriösa flyttfirmor. Dina första fråga när du kontaktar en flyttfirma bör vara hur de vill ha betalat. Säger de att de vill ha betalt i kontanter, bör du dra dig ur, likadant om de erbjuder en flytt till en billig timpenning. Du ska ha ett ordentligt avtal där det totala priset står skrivet, och vilket försäkringsbolag de anlitar. Om flyttfirman är seriös ska den följa speciella regler, och dessa regler finns att läsa i Bohag 2010. Alla flyttfirmor ska också enligt Sveriges lag ha ett yrkestrafiktillstånd. Är du det minsta osäker på om firman du tänk hyra har det, kan du kolla på Transportstyrelsens hemsida genom att uppge firmans organisationsnummer. Har du inget organisationsnummer kollar du på Bolagsverkets hemsida genom att uppge firmans namn. När du kollat upp några av de flyttfirmor som verkar intressanta ber du dem skicka en offert om vad som ingår i deras hjälp och det exakta priset. När du läst igenom alla, då är det dags att du bestämmer dig.