Posted on

Bäst pris för flyttfirma

Otroligt skönt med flyttfirma men du känner att det helt enkelt är lite för dyrt. Vi har tipsen för att göra din prisförfrågan lite mer positiv, till din favör. Det en flyttfirma vill höra för att kunna sänka ett pris är ju att det blir mindre jobb för dem helt enkelt. Fundera på följande punkter innan du försöker få till ett bättre pris hos en flyttfirma.

Har du hiss?

Självklart förenklar du deras arbete om de inte behöver springa i trappor. Både tidsmässigt och energimässigt.  Har du hiss så poängtera det. Om ni inte har hiss, men bor på nedre botten så ska ni nämna det också.

Organisera

Organisering tar mer tid än man tror och även om en flyttfirma har sina effektiva rutiner redan så finns det sätt du kan förenkla. Säg att allting kommer vara packat när de kommer med tydligt märkta lådor. Köp lite färgglada papper så du kan markera upp dem efter vad som hör ihop så kan de lätt organisera det som de lyfter ner. Berätta att alla era kartonger håller samma mått så de är stapelbara och att ni redan tänkt på att de kommer packas smart (inte fylla en kartong med bara böcker).

Rensat på prylar/möbler?
Har ni rensat och slängt massor? Om inte ås gör det, framförallt för er egen skull men se det också som ett ypperligt argument att nämna för er flyttfirma göteborg. Ni har således besparat dem ett antal extra lyft.

Hjälp till själva

Berätta för er flyttfirma att du eller ni hjälper till att bära ner saker till lastbilen. Två extra par händer sätter mindre press på flyttfirman och underlättar fortfarande jättemycket för er.

Ligger nya bostaden nära den gamla?

Om din nya bostad ligger väldigt nära så är det definitivt värt att nämna och om körsträckan inte är i innerstan under rusningstrafik så är det också värt att trycka på. Det är ju otroligt lätt att hjälpa just dig för en flyttfirma!

Lyfta av dörrar

Nej vi är inte galna. Att lyfta av en dörr är väldigt enkelt och om ni kan göra detta så kommer det vara mycket lättare att komma in och ur lägenhetens alla rum med möbler och lådor. Att nämna att ni gjort det är definitivt överkurs och visar att ni gjort det lilla extra för att deras jobb ska bli så enkelt som möjligt. Ett till tips som är lite relaterat är att skydda golv. Detta är lite väderberoende också men om ni kan skydda golven och säga åt er flyttfirma att det är bara att springa in och ut med skor utan att behöva riskera skador i golv.