Posted on

Hur fungerar magasinering?

Magasinering betyder i korthet att man hyr ett förråd där saker kan förvaras under kortare eller längre tid. En del hyr magasin löpande medan andra enbart gör det under ett par månader.

Vilka företag erbjuder magasinering?

Det finns företag som enbart specialiserat sig på magasinering. De har förråd i olika storlekar som därmed kan hyras i allt från en vecka till löpande år efter år. Dessa är vanligast på större orter där efterfrågan är betydligt större än på små orter. På större orter bor man ofta mindre och har inte tillgång till egna förråd osv.

Det är även mycket vanligt att en flyttfirma både erbjuder flyttjänster och magasinering. Därmed kan man be denna flyttfirma att ta hand om flera tjänster som kan behövas vid en flytt. Det har blivit allt vanligare då många kunder efterfråga mer flexibla tjänster hos din flyttfirma. I storstäder är det snarare en regel än ett undantag att magasinering bokas via en lokal flyttfirma.

Vad kostar magasinering?

Det som främst avgör priset är ort, storlek och tid. Det är exempelvis dyrare i Stockholm än på mindre orter, större magasin är dyrare än mindre och ju längre tid man hyr desto högre blir totalpriset.

Utöver det kan även priset avgöras av paketlösningar hos spännande flytthjälp i Göteborg. Om du anlitar en flyttfirma för flytten och allt ska till ett av deras magasin kan hyran bli något billigare. Detta även om det handlar om att samma flyttfirma anlitas både till flytt, magasinering och sedan flytten från magasinet till nya bostaden. Ett vanligt läge i det fall man inte får tillgång till nya bostaden exakt efter att man måste lämna gamla.

din privata magasinering och flyttfirma -

Varför magasinera?

Det finns mängder av orsaker till att magasinera. En vanlig orsak är att magasinet hyrs som ett förråd. Man har inte tillgång till källare eller vind och hyr ett magasin för att förvara skidor, cyklar, minnen osv.

Behovet kan även uppstå vid flytt (som nämnts ovan). Istället för att ta kostnaden för en dubbelhyra så väljer många att magasinera sina saker och bo hos vänner till man få tillgång till nytt boende. Det kan i vissa fall handla om flera månader.

Ytterligare en orsak är vid utlandsresor under ett par år. Man kan då ha kvar sin egendom men ändå sälja sin bostad eller säga upp sitt kontrakt. Ny bostad kan ordnas på distans och har man hyrt magasin av en flyttfirma kan de till och med köra ut allt till den nya bostaden inför hemkomsten.