Posted on

Inflyttningsgåvor – Några förslag

Det finns tillfällen i livet då man förväntas ge passande gåva. Det gäller exempel dop, bröllop, födelsedag samt när någon flyttat in i en ny bostad. Däremot är det inte helt lätt att hitta en passande gåva. Här följer några tips på passande inflyttningsgåvor. Allt från att fixa med flyttfirma till att köpa en tidning.

Gåva efter flytten

Tidningsprenumeration

Har din vän flyttat från en mindre lägenhet till ett större hus med trädgård kan tidningar kring inredning, trädgård och ”villaliv” passa utmärkt.

Presentkort på IKEA

Kanske inte jätteroligt att ge – men väldigt uppskattat att få. Alla som flyttat vet att det kommer behöva köpas in allt från lampor till skruvar. Oavsett om man flyttar till större eller mindre så väntar minst ett besök på IKEA inom kort.

God och nyttig mat

Under flytten och ofta några dagar efter flytten blir det lätt en större mängd snabbmat. Det är mycket som ska plockas upp och göras iordning innan man kan laga mat på egen hand fullt ut. Att då komma med en full kastrull med köttgryta (kan självklart vara annat i kastrullen också) är mycket uppskattat. Att få hemlagad god mat istället för hamburgare av en flyttfirma stockholm och annan snabbmat är eftertraktat.

Gåva före flytten

Det är lätt att utgå ifrån att en inflyttningsgåva måste ges efter att flytten är avklarad. Men egentligen behövs mest hjälp inför och under flytten med en flyttfirma stockholm. Kanske är det några dagar innan flyttlasset går som de bästa gåvorna går att ge.

Presentkort hos flyttfirma

Gå ihop ett par personer och köp ett presentkort hos en flyttfirma och ge sedan detta minst ett par veckor innan flytten är inplanerad. Då kan mottagaren i lugn och ro boka in denna flyttfirma till flyttningsdatumet och bry sig om en mindre detalj av din flyttfirma stockholm inför kommande flytt.

Kom däremot ihåg hur rut-avdraget fungerar. Det går inte att göra rut-avdrag för tjänster som utförs hos någon annan än sig själv. Det behöver därför vara ett presentkort utställt på rätt person (mottagaren) och att rut-avdrag ska dras på denna person. Klart enklast är det om du kontaktar din väns make/maka/sambo och bokar rätt flyttfirma genom den personen. Sedan betalar ni den gällande summan till dem.

Säljhjälp

Ge inte gåvor, produkter eller tjänster. Ge tid. Låt de som flyttar lägga alla saker de inte längre behöver i en låda eller kassar. Sen kan du som inflyttningspresent lägga ut allt på loppis eller på Blocket. Saker som de tänkt slänga – ger istället pengar.

Barnpassning

Det tar tid att packa allt inför en flytt. Ännu längre tid tar det för en barnfamilj. Ge av din tid och erbjud barnpassning, eller hyr in tjänsten från ett barnpassningsföretag. Oavsett så friger det tid till packning och städning. Den dyraste varianten är att beställa packningstjänst från en flyttfirma och låta familjen åka på en rolig utflykt medan allt sker.