Posted on

Fördelar med att anlita flyttfirma

Man kan inte bortse från att det finns väldigt många fördelar med att anlita en flyttfirma när man ska flytta. Även om man inte har extremt många möbler och trots att man inte ska flytta långt kan det vara väldigt bra att anlita en firma som gör det tunga arbetet åt en.

Du slipper tunga lyft

En av de kanske största fördelarna med att anlita en flyttfirma är att man inte behöver tänka på några tunga lyft i samband med flytten. Möblerna ställs på plats av flyttfirman och även kartonger bärs in i rätt rum. Sedan är det bara att packa upp alla saker. Man behöver inte tänka på att bära saker och ting upp för trappor, och även nedpackning av saker kan ordnas av flyttfirman.

Flytten går snabbare

En annan fördel med att anlita flyttfirma är att flytten går mycket snabbare. Företagen kommer med stora lastbilar och personalen är van vid att bära och lasta. Det gör att man inte behöver lägga flera timmar på att bara tömma den gamla bostaden. Dessutom vet personalen hur lasten ska säkras i lastbilen. Det medför att risken för trasiga eller skadade möbler minskas rejält.

Inget bekymmer med hyrbilar eller släp

Om man ska flytta allt på egen hand måste man i regel hyra en större bil och kanske också en släpkärra för att kunna transportera sina möbler. I en vanlig kombi är det inte helt lätt att få in bord, stolar och annat. Genom att anlita en flyttfirma behöver man inte oroa sig för försäkringar och självrisker på fordonen man hyr. Dessutom behöver man inte betala hyrkostnader och man slipper köra själv. Har man inte kört med släp innan kan man känna sig väldigt osäker och det kan också vara svårt när man inte vet hur man ska lasta eller hur man ska hantera släpet med last.

Sakerna är försäkrade

När man anlitar en flyttfirma är alla saker försäkrade. Det betyder att man som kund får ekonomisk ersättning om något skadas eller försvinner i flytten med flyttfirmaimalmö.se. Hur stor ersättning man får beror lite på vad det är som gått sönder eller försvunnit, samt på sakens skick och ålder. Av den anledningen är det alltid klokt att fotografera alla möbler, saker och kartonger innan flytten.

Du kan njuta mer av ditt nya hem

Den kanske allra största fördelen är att man får chansen att njuta mer av sitt nya hem. Man behöver inte vara helt uttröttad efter flytten utan man kan bara ta det lugnt och packa upp sina saker. Man behöver inte heller tänka på att möbler ska behöva flyttas till rätt plats. Kanske behöver kan knuffa dem tillrätta lite lätt, men en bra flyttfirma kan i regel placera möblerna ganska exakt.