Posted on Leave a comment

Anlita flyttfirma – tips och att tänka på

Du kommer uppleva en hel del stress när du bestämmer dig för att flytta så du bör ta hjälp av https://nordiskaflyttkompaniet.se/. Speciellt om du har väldigt många ägodelar. Det är vanligt att personer väljer att ta hand om hela flytten själv, men genom att leta efter en bra flyttfirma kan du få hjälp med hela processen. Dock är det viktigt att du tänker efter och gör efterforskning i samband med att du väljer flyttfirma.

Tänk på detta

Det finns flera saker du bör tänka på när du bestämmer dig för att anlita en flyttfirma. Det första är att ta reda på vilka företag det finns i ditt område som kan hjälpa dig. Sedan bör du läsa igenom vilka tjänster de har att erbjuda. Detta är någonting som bör finnas på deras hemsidor. Många flyttfirmor erbjuder dig kostnadsfria offerter. Begär gärna en sådan om du vill få tydligare information och vill veta mer om kostnader för tjänsterna. Med offerter från flera firmor kommer det även bli lättare för dig att göra en jämförelse mellan olika firmor.

Kostnader för flyttfirmor

När det kommer till kostnaden för en flyttfirma kan detta variera en hel del. Vissa firmor tar betalt per timme medan andra har ett fast pris. Dock finns det även firmor där du som kund kan bestämma vilken typ av kostnad du vill ha. Väljer du fast pris får du räkna med att firman gör ett besök hemma hos dig för att avgöra hur mycket du äger som ska tas till ditt nya boendet.

Hjälp med packningen

En flyttfirma kan hjälpa dig med mer än endast transporten av dina ägodelar. Många firmor erbjuder även packhjälp. Då kommer du få besök av en eller ett par personer dagen innan flytten ska ske och de packar alla dina ömtåliga saker. Många personer har ingen aning om hur porslin ska packas rätt. En “packmästare” hos flyttfirmor har däremot kunskapen om hur allting ska packas för att det inte ska gå sönder under transporteringen.

Flytta smidigt

Oavsett om du väljer att flytta själv eller anlita en flyttfirma finns det några tips på hur du kan flytta på ett smidigt sätt. Börja med att märka kartongerna med vilket rum de ska till, till exempel kök, sovrum, hall, vardagsrum och så vidare. Då vet alla var kartongen ska placeras. Därefter rekommenderas det att du skyddar golven i ditt nya hem. Eftersom du/flyttfirman kommer springa ut och in är det bra med ett skydd som minskar risken att golvet skadas. Det sista tipset är att en person står vid flyttbilen, en mellan flyttbilen och dörren och en vid dörren i ditt nya hem. Det minskar antalet personer som drar in smuts och det kommer gå snabbare att bära in alla ägodelar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *