Posted on Leave a comment

Hur går flyttfirma och husdjur ihop? 

En flytt är en stor sak och har man husdjur finns det än mer att tänka på. Ska de flytta med, hur ska de transporteras och hur gör man för att djuren inte ska fly eller fara illa under flytten? Hur går det egentligen att ha en flyttfirma i bostaden när man har husdjur på samma plats? 

Stäng in djuren på en säker plats 

Det är viktigt att djuren inte springer i vägen under flytten. Dels tar det längre tid för flyttfirman att få allt klart, dels kan både djur och människor komma till skada om djuren springer fritt. En annan risk är också att djuren kan springa iväg och komma till skada eller inte hitta hem igen. Stäng in djuren i ett tomt rum tillsammans med deras nödvändig tillbehör. Lås dörren eller sätt upp en lapp om att djur finns där och att dörren inte ska öppnas. 

Flyttar en flyttfirma husdjur? 

Man kan inte lita på att en flyttfirma ska ta sig an själva transporten av husdjuren. Det är i regel en sådan sak man måste sköta på egen hand. Lastbilar är inte säkra för djur att åka i och många är allergiska mot djur. Det är också många djur som är tryggare när de åker med sina ägare. Gäller det en hund som ska ut och rastas kanske flyttfirman inte vill ta det ansvaret. Dessutom kan det saknas plats i fordonet eller så finns det ingen säker möjlighet att transportera djuren. 

Förbered husdjuren för flytt 

I god tid innan flytten kan det vara bra att ta fram djurens transportburar. Ställ dem öppna så djuren kan gå in i dem och lära sig vara trygga där inne. Om djuren behöver lugnande under transporten måste det skrivas ut av en veterinär och hämtas på apoteket. Se till att sådant är gjort. Ta också fram en kartong till djurens saker. Förbered den med sådant som behövs under de första dagarna i den nya bostaden. Skålar, koppel, lite foder, bajspåsar och allt annat. Låt flyttfirman veta var kartongen ska placeras så du har koll på den. 

Meddela flyttfirman om djuren 

Redan när du ska anlita en flyttfirma stockholm är det klokt att förvarna dem om att du har husdjur. De kanske har någon medarbetare som är väldigt allergisk och då kanske inte den personen ska åka på flytten. Det finns också personer som är rädda för djur och det kanske inte heller är de bästa att skicka ut om kunden har flera djur. 

Vilka alternativ finns vid flytten? 

När du ska anlita en flyttfirma kanske det är skönast att ha djuren på en helt annan plats. Ett alternativ kan vara att flytta djuren redan innan flyttfirman börjar bära. Ett annat är att ha djuren på hunddagis eller kattpensionat under tiden. Kanske kan någon annan ta hand om djuren så länge? I regel tar det inte mer än ett par timmar att få flytten avklarad tillsammans med en flyttfirma. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *